Wino – które jest najzdrowsze, co możemy zyskać dla zdrowia?

Wino – które jest najzdrowsze, co możemy zyskać dla zdrowia?
Autor:
Data publikacji:
Kategoria:
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

W ostatnich latach badania wykazały, że umiarkowane spożycie czerwonego wina może faktycznie mieć kilka bardzo pozytywnych skutków dla organizmu.

Chcesz być młody? Łyknij wina!

Wino to napój fermentowany, powstały w wyniku fermentacji soku owocowego. Drożdże zużywają cukry zawarte w soku owocowym i wytwarzają alkohol, dwutlenek węgla i inne substancje chemiczne. Oprócz alkoholu wino może zawierać kwasy, cukry i taniny (które tworzą jego cierpki smak).

Korzyści zdrowotne wina wynikają z obecności pewnych związków w czerwonym winie zwanych flawonoidami i kwasami fenolowymi. Związki te są przeciwutleniaczami, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami, które powodują uszkodzenia komórek i przedwczesne starzenie się. Ale nie tylko czerwone wino zawiera te związki; znajdują się one również w żywności, takiej jak jagody, orzechy, a nawet herbata!

Czerwone wino jest najzdrowsze

Chcesz zrzucić kilka zbędnych kilogramów? Powinieneś wiedzieć, że istnieją różne rodzaje wina: czerwone, białe, różowe i musujące. Czerwone wino ma więcej antyoksydantów niż białe wino, czy musujące. Oznacza to, że wino naturalne z dostawą do domu może zwalczać wolne rodniki w Twoim organizmie lepiej niż inne napoje.

Przeciwutleniacze pomagają zapobiegać rakowi i chorobom serca poprzez spowolnienie tego, jak szybko komórki się starzeją i jak szybko umierają. Jeśli chcesz uzyskać jak najwięcej antyoksydantów z wina, pij czerwone wino z jedzeniem, a nie na pusty żołądek, ponieważ spowalnia to, jak szybko alkohol przechodzi do krwiobiegu, gdy jest przyjmowany z jedzeniem. Jeśli chcesz mieć pewność, że zawsze będziesz mieć je pod ręką podczas obiadu wykorzystaj wino naturalne z dostawą do domu, nowatorska usługa dla miłośników wina!

 

 

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*