Wszystko o ladach sałatkowych

Każda szanująca się gastronomia powinna być wyposażona w komplet dobrej jakości mebli kuchennych, do których z pewnością należą regały ze stali nierdzewnej, czy lady sałatkowe. Posiadają one specjalistyczne zastosowanie, bowiem służą jedynie do jednego rodzaju potraw. Są one doceniane we wszystkich restauracjach, stołówkach, barach i kantynach pracowniczych. Lada sałatkowa sprawia, że bez żadnych zmartwień możemy przetrzymywać produkty w odpowiednich warunkach termicznych, co zapobiegnie zepsuciu oraz przedłuży trwałość przechowywanych potraw. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na ten temat, to koniecznie zapoznaj się z dalszą częścią tego artykułu.

Najważniejsze kwestie dotyczące lad sałatkowych

Jeśli chodzi o lady sałatkowe, to warto wiedzieć, że posiadają one wymuszony obieg powietrza, bezobsługowo usuwają skropliny powstające w trakcie rozmrażania, posiadają wyświetlacz temperatury oraz sterowanie cyfrowe, a przynajmniej takimi cechami wyróżniają się dobrej jakości meble tego typu. Za dobry model przyjdzie nam zapłacić w granicach od 5000 do 7000 zł. Schodzenie poniżej lub zapłacenie większej kwoty nie jest zbyt rozsądne. Temperatura może być ustawiona zazwyczaj od 2 do 8 stopni Celsjusza, zaś pojemność powinna oscylować w granicach od 200 do 300 l. Lady mogą posiadać także specjalne deski krajalnicze wykonane najczęściej z polietylenu. Nierzadko mają też przeszklone pokrywa, która jest składana i uchylna nad pojemnikami. Jeśli zdecydujemy się na takie lady, to z pewnością będziemy bardzo zadowoleni z powodu ich zakupu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwanaście + 17 =